Politie zoek overvallers van tabakswinkel Lindelaan

De politie is op zoek naar de twee mannen van rond de 20, die op vrijdag 25 maart Tabakswinkel Vivant de Linde aan de Lindelaan wilden overvallen. De eigenaar joeg de mannen weg, die er vandoor gingen met een Volkwagen Golf of Polo. De overvallers zijn op camerabeeld vastgelegd. Wat gezien bel de recherche in Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Op Goede vrijdag 25 maart was de eigenaar rond 08.30 uur achter in zijn zaak aan het werk. De winkel ligt aan de Lindelaan in Rijswijk en een minuut voor de overval liepen de twee verdachten al even voorbij. En vlak daarna sloegen ze toe. Ze kwamen binnen met een heel groot wapen en gingen vervolgens op de eigenaar af. Die riep vrijwel direct iets in de richting van de overvallers in de trant van ‘wat komen jullie doen, komen jullie schieten’ waarop hij één van de overvallers een duw gaf. Daarop gingen de twee er direct vandoor.
De man die als eerste binnen kwam is zo´n 18 tot 22 jaar oud en 1.80 tot 1.85 lang. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een grijze broek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen. En hij had een grote tas van Albert Heijn bij zich.

De tweede overvaller met het wapen is ook zo´n 18 tot 22 jaar en 1.80 tot 1.85 lang. Hij droeg een blauw trainingspak van de voetbalclub Paris Saint Germain, een petje en een capuchon. Verder droeg hij zwarte schoenen van het merk Adidas.

Tijdens hun vlucht zijn de twee op bewakingsbeelden vastgelegd. De overvallers rennen de winkel uit en slaan vervolgens een steegje in dat tussen de Lindelaan en de Van Dijcklaan ligt. Een getuige ging nog achter de overvallers aan en die zag vervolgens in de Ostadelaan een auto met hoge snelheid wegrijden richting de Jozef Israelslaan. Het ging om een Volkswagen Golf of Polo en mogelijk zaten de overvallers daar in. Dus daarom de vraag of mensen iets hebben gezien van de verdere vluchtroute van de overvallers.

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze overval of die weten wie de daders zijn. Mensen die meer informatie hebben over de vluchtroute van de overvallers of die de twee al eerder hebben zien rondhangen in de buurt van de Vivant de Linde aan de Lindelaan, wil de politie ook heel graag spreken. Neem dan contact op met de recherche in Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.