Rijswijksche Hockeyclub wil in Guinness Book of Records

Op zondag 17 april vanaf 16.15 uur gaat de Rijswijksche Hockeyclub in Rijswijk een poging wagen om in het beroemde Guinness Book of Records te komen. Met een Recordpoging ‘werelds grootste hockeytraining’ tijdens viering 17e lustrum.“Om ons 85-jarig bestaan te vieren gaan wij proberen om het wereldrecord van de grootste training te verbeteren. Hiervoor zijn op z’n minst 535 hockeyers nodig”. Het huidige wereldrecord is in Engelse handen. In 2015 wist Cundall Manor School op de kop af 509 hockeyers op de been te brengen.

Om in het Guiness World Record Book te komen is een serieuze procedure nodig. Zo zullen op de dag van de poging twee notarissen rondlopen en wordt het spektakel op diverse manieren gefilmd. Onder meer door inzet van een drone en een camera op de vaste videotoren van de club. Verder lopen er straks 6 stewards over de velden die de beide notarissen zullen assisteren. “Wij hebben er twee volledige velden voor nodig om de hockeyers, verdeeld over totaal 32 veldsecties met elk een leider, hun collectieve oefensessie te laten afwerken”. Tussen de twee velden komt een podium te staan met daarop een sambaband en twee trainers die de recordpoging aansturen.

“De administratieve voorbereidingen hebben wij min of meer gereed, nu wordt het de uitdaging om minimaal 535 hockeyers bij elkaar te krijgen. De communicatie hieromtrent loopt. Rijswijk is een club met 1.100 leden en daaromheen familie en oud-leden. Wij verwachten met al deze mensen het record te breken maar het blijft spannend”.