Bewoners kiezen voor verbeterplan flat.

Rijswijk Wonen is gestart met de uitvoering van een verbeterplan voor de flat aan de Mgr. Bekkerslaan. De bewoners van de flat hebben enthousiast gereageerd op het verbeterplan dat de woningcorporatie samen met Smits Vastgoedzorg presenteerde tijdens een aantal bewonersavonden. In de modelwoning bekeken de bewoners een voorbeeld van de voorgestelde werkzaamheden. Eind 2016 zal het klaar zijn. Met het grootonderhoud wil Rijswijk Wonen de leefbaarheid, veiligheid, energieprestatie en het wooncomfort verbeteren. Om de plannen met bijbehorende huurverhoging uit te kunnen voeren, moest minimaal 70% van de bewoners hiermee akkoord gaan. Dit percentage is ruim gehaald.

Voor de bewoners betekenen de werkzaamheden meer wooncomfort en een energiezuinigere woning. Rijswijk Wonen investeert in energiebesparende maatregelen waardoor de woningen straks gemiddeld energielabel B hebben, oftewel energie-index 1,4. Huurders zijn zo minder kwijt aan energie en hun woning wordt duurzamer.
Naast onderhoud aan de woningen, krijgt de flat een nieuwe afgesloten entree met veel daglicht, een nieuwe fietsenberging en een aparte scootmobielruimte. Blauwe glazen windschermen langs de gevel geven de flat straks weer een frisse uitstraling.

Rijswijk Wonen is blij met de inzet van de projectcommissie, die bestaat uit een aantal bewoners van de flat. Zij vertegenwoordigen de overige bewoners en denken mee bij de uitwerking van de plannen en bij de uitvoering ervan. Op hun advies is een aantal verbeteringen aangebracht in het plan.

Nieuw in dit project is een speciale bewonersapp die bewoners over het onderhoud informeert. De bewoner kan via de app op een telefoon of tablet zien wanneer welke werkzaamheden in zijn of haar woning plaatsvinden en of deze mogelijk overlast geven. De bewoner is direct op de hoogte van actuele informatie en kan via de app een bericht sturen aan de bewonersconsulent van aannemer Smits Vastgoedzorg.

Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind 2016 klaar. De flats kunnen dan weer jarenlang mee.