Geen woningen, B&B en camping in Wilhelminapark

Meer dan veertig Rijswijkers deden15 februari mee aan een interactieve sessie over het Wilheminapark. Insteek was dat het park een impuls kan gebruiken. Het verslag ligt nu op tafel. Zeker is dat er geen woningen, camping of bed & breakfast in het park komen als het aan de Rijswijkers ligt. De deelnemers zijn erg gesteld op de kwaliteiten van het park; groen, natuur, rust en haar ligging in Rijswijk. Wel is de groep van mening dat het park een opknapbeurt kan gebruiken. Er liggen met name kansen in het verbeteren van de natuurbeleving, toevoegen van gevarieerde functies,zoals spelen en het openen van een horecavoorziening. Toevoegingen, die natuurwaarden en recreatie in het park vergroten zijn gewenst, Mits ze het natuurlijke, groene en rustige beeld van het Wilhelminapark niet verstoren.
Water is een groot onderdeel van het Wilhelminapark en sluit volgens de deelnemers als natuurbeleving niet aan bij de wens van het publiek. Het publiek wil graag dat het water een recreatieve functie krijgt of behoudt. Maar dan wel met stille vormen van waterrecreatie zoals roeiboten en kano’s en geen gemotoriseerde bootjes. Wel moet de waterkwaliteit eerst verbeterd worden.

De deelnemers zitten duidelijk niet te wachten op een grootschalige sportvoorziening in het park. Individueel en kleinschalig sporten willen ze wel. Net als een klimmuur, een jaarlijks groot evenement en een horecavoorziening die gebruik maakt van de natuur en streekproducten.