Dorcas haalt 2500 kg kleding op

Dorcas hulp Delft en Haaglanden heeft zaterdag tijdens de 10e Nationale kledingactie in deze regio haast 2500 kg kleding, dekens en schoeisel opgehaald. De meeste kleding werd in Pijnacker en Delfgauw opgehaald. Ook Rijswijk droeg zijn steentje bij, maar in Delft viel op opbrengst helaas tegen. In Delfgauw bij het Kerkelijk Centrum werd de kleding direct gesorteerd door een stuk of tien vrijwilligers en direct verpakt in speciale witte zakken. Dit leverde in totaal ongeveer 35 zakken gesorteerde kleding op. Deze kleding gaat rechtstreeks naar noodhulp en sociale projecten van Dorcas in onder andere Moldavië, Rusland en de Oekraïene.
De ingezamelde ongesorteerde kleding wordt grotendeels verkocht via ReShare. Van de opbrengst betaalt Dorcas de transportkosten van gesorteerde kleding en andere hulpgoederen. Dorcas verstuurt per jaar ruim 100 transporten over heel de wereld.

Vrijwilligers kan Dorcas nog steeds gebruiken voor het sorteren van kleding op het depot aan de Rotterdamseweg 410 in Delft. Meer info en aanmelden kan via dorcashulpdelft@outlook.com of via 070-415 10 13/06-485 25 932. Bij het sorteerdepot staat permanent een groene inzamelcontainer waar men kleding in kan doen. Dit kan ook 7 dagen per week aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord.