Speelruimte Steenvoorde eindelijk open

De speelplek Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan ziet er fantastisch uit. Stoere speeltoestellen van hout. Helaas bleven de hekken er maar steeds om heen staan omdat de grond te drassig was om het werk af te maken. De laatste twee weken lukte dat wel. Woensdag 6 april werd de speelplek opnieuw gekeurd en vrijgegeven. Alleen op het voetbalveld moet extra drainage komen, dat blijft nog afgesloten. De gemeente Rijswijk zorgt graag voor uitdagende en veilige speelruimte in de gemeente. De speelplek in Park Steenvoorde stond op de planning dit jaar te worden heringericht. Buurtkinderen en volwassenen werden gevraagd naar hun wensen over inrichting van de speelplek. De aannemer ging er aan de slag. Iedereen was enthousiast. De speeltoestellen, gemaakt van houten, daar wilden de kinderen gelijk op aan de gang. Maar de grond was te nat om het werk af te te maken en daarom moesten de werkzaamheden worden stilgelegd.
Op 24 maart was de grond droog genoeg om verder te gaan en op 6 april is de speelplek in park Steenvoorde opnieuw gekeurd en voldoet aan alle eisen. De hekwerken van het speelterrein zijn verwijderd en is de speelplek klaar voor de kids.
Het speelveld om te voetballen zal voorlopig afgezet blijven. Het veld is nog te drassig om de werkzaamheden af te ronden. Op het voetbalveld zal nog extra drainage aangebracht worden om het water af te kunnen voeren. Momenteel is nog niet aan te geven wanneer het speelveld weer opengesteld zal worden.
De speelplek in park Steenvoorde voldoet aan alle eisen en is, afgezien van het voetbalveld, weer toegankelijk