Muzikaal spektakel in de theaterzaal van Trias

Volgende week treden maar liefst 78 bands op in de theaterzaal van Trias. Alle muziek cursisten van Trias Rijswijk zijn momenteel hard aan het repeteren om muzikaal te spetteren tijdens de derde editie van het Trias Music Fest van woensdag 13 t/m dinsdag 19 april. Alle jaarcursisten muziek – iets meer dan 500 cursisten in totaal – doen mee aan de Muziek Projectweken van Trias. Iedere cursist wordt geplaatst in een band die past bij zijn of haar niveau. Vijf weken lang krijgen de bands les van een bandcoach. In de zesde week treden alle bands op in de theaterzaal en laten ze zien wat ze in slechts vijf lessen voor elkaar hebben gekregen. Samenspel is bij Trias een belangrijke pijler in het muziekonderwijs. Samenspelen in een band of orkest is de kern van muziek maken en zorgt voor een betere muzikale ontwikkeling. Om ook het samenspel met andere muziekdisciplines aan te gaan, organiseert Trias de Muziek Projectweken. Niet langer heb je les met alleen keyboard-, gitaar- of harpleerlingen, maar je komt terecht in een diverse samenstelling met een drummer, een zanger, een basgitarist, een violist enzovoorts. Er zijn pop/rock bands, klassieke bands en bands die wereldmuziek spelen.

Wil je een kijkje komen nemen? Kaartjes zijn vanaf 11 april te koop voor 3 euro, inclusief consumptie. Je bezoekt dan een optreden van 30 minuten en ziet drie bands spelen. Je kan kaarten kopen bij de administratie van Trias en contant afrekenen.
Trias biedt cursussen muziek, dans, theater, musical, beeldend en nieuwe media voor jong en oud. Een overzicht van het aanbod is te vinden op de website www.stichting-trias.nl. Vanaf juni is het programma voor het nieuwe cursusjaar bekend en kan er ingeschreven worden op de cursussen.