Vergunning renovatie dierenasiel Julialaantje bijna gereed

Het duurde even, maar de vergunningaanvraag voor de renovatie van asiel ’t Julialaantje in nu bijna klaar om bij de gemeente Rijswijk officieel in te dienen. Nadat eind van de afgelopen zomer duidelijk werd dat er voldoende geld bij elkaar gehaald was om het Julialaantje te renoveren, gingen ze aan de slag met architecten, aannemers en bouwers. Ook is er veel contact geweest met de gemeente om de aanvraag direct zo compleet mogelijk in te dienen. Voorzitter Ruud Tombrock: “Het liefst wil je natuurlijk de dag na het groene licht gaan bouwen, maar dat is natuurlijk praktisch onmogelijk. We hebben voor een zorgvuldige voorbereiding gekozen, omdat we denken daarmee in de volgende fase veel tijdwinst te kunnen boeken. Ik begrijp best dat sommige mensen die zich enorm ingespannen hebben om de renovatie mogelijk te maken zich weleens afgevraagd hebben of het niet wat sneller kon. Maar ook hier geldt haastige spoed is zelden goed!“
De komende tijd wordt de laatste hand aan de vergunningaanvraag gelegd en daarna doorloopt de aanvraag de gebruikelijke procedures binnen de gemeente. Natuurlijk hopen ze dat ze het tempo erin kunnen houden. Het bestuur gaat ervan uit dat er snel na de zomervakantie met renoveren kan worden begonnen. Praktisch is het onmogelijk nog voor de zomervakantie van start te gaan, want dan wordt door de bouwvakperiode de doorlooptijd enorm lang en bovendien is het pension voor de zomer al zo goed als volgeboekt en moet voor het asiel ook een transitieplan gemaakt worden in overleg met andere asielen in de buurtgemeenten.

Ruud Tombrock: “De uitdaging voor de komende periode is de laatste puntjes op de i te zetten en ondertussen de renovatie zo in te richten dat we zo kort mogelijk een mindere dienstverlening kunnen bieden. We bekijken daarvoor zowel de opties van gedeeltelijke sluiting als volledige sluiting. Het dierenwelzijn is daarbij uiteraard een belangrijk criterium. Dieren in het asiel houden, terwijl er flink verbouwd wordt is mogelijk een slechte optie, maar helemaal geen service gedurende een paar maanden kunnen bieden is ook lastig”.

De komende weken worden de verschillende varianten door het Bestuur met de verzorgers en de bouwers besproken.