Rijswijkse politie slaat grote slag

Politie verrichtte de afgelopen woensdag 30 en donderdag 31 maart diverse aanhoudingen naar aanleiding van (poging) inbraken en haalt daarmee verschillende criminelen van de straat. Die kunnen geen kwaad meer doen. Op woensdag 30 maart, omstreeks 03:15 uur, werd er een poging woninginbraak gemeld vanaf de Jozef Israëlslaan in Rijswijk. De bewoner was wakker geworden van geluiden en zag vervolgens door het slaapkamerraam twee mannen bij de woning wegrennen. Ter plaatse bleek dat men geprobeerd had een raam open te breken dan wel te vernielen. Verderop in de straat wist de politie op basis van het opgegeven signalement twee verdachten aan te houden. Zij bleken in het bezit van meerdere inbrekerswerktuigen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Op woensdag 30 maart, omstreeks 19:30 uur, werd er een insluiping gemeld bij een bedrijf aan de Koopmansstraat in Rijswijk. Ter plaatse bleek dat een persoon het pand was binnengegaan, kennelijk met de bedoeling om zich te laten insluiten.
Toen de verdachte werd betrapt, heeft deze tijdens zijn vlucht met pepperspray in het gezicht van de melder gespoten. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen maar kon later die avond bij zijn woning worden aangehouden. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces verbaal op en de verdachte zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Op donderdag 31 maart, omstreeks 14:30 uur, heeft er poging woninginbraak plaatsgevonden aan de Magnoliastraat in Rijswijk. De verdachten, die er rennend vandoor waren gegaan in de richting van de Populierlaan, werden tevens herkend van een eerdere inbraak op hetzelfde adres. Op basis van het opgegeven signalement wist de politie op de Huis te Hoornkade met de Larikslaan 4 verdachten aan te houden. De aangehouden verdachten in de leeftijd van 14 jaar, zijn voor nader onderzoek ingesloten en de ouders zijn op de hoogte gebracht.

Wilt u meer informatie over het thema woninginbraak, kijk op websitehttps://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html