Samen muziek maken na schooltijd

Volgende week gaat in Rijswijk de derde schoolband van start. Na de Rehoboth school en de Petrusschool gaan nu ook leerlingen van de Elsenburg school samen muziek maken in een band. Na het succes van vorig jaar, gaat Trias, Centrum voor de Kunsten ook dit jaar weer aan de slag met schoolbands. Leerlingen van de desbetreffende scholen kunnen zich aanmelden om ook in de vrije tijd op school samen muziek te maken. De bands worden begeleid door een bandcoach van Trias. Op de Petrusschool en de Rehoboth school zijn de bandjes al lekker bezig met muziek maken. Volgende week gaan ook leerlingen van de Elsenburg school tot aan de zomervakantie aan de slag in hun schoolband.
De Rehoboth en de Elsenburg school zijn speciaal basisonderwijs scholen. Op deze scholen geeft Trias muzieklessen binnen de leerlijn MuziekMakers, een muziekeducatie project specifiek gericht op speciaal basisonderwijs. De bands op deze scholen vinden binnen deze leerlijn plaats. De Rehoboth band treedt in april op tijdens het Trias Music Fest en geeft dan een besloten optreden voor de ouders in de theaterzaal van Trias. De Petrusschool deed vorig jaar mee aan het project ‘De Rijswijkse schoolbands’ van Trias. Leerlingen van deze school konden zich ook dit jaar weer opgeven voor 10 weken bandlessen. Eind mei zijn zij te zien tijdens het Open Doek op de Petrusschool, de muziekafsluiting van het schooljaar.

Met de schoolbands wil Trias de muzikale vaardigheden van de leerlingen nog meer versterken en werken aan groepsbinding en verantwoordelijkheidsgevoel. Door samen te spelen, leren de leerlingen samenwerken en goed luisteren naar elkaar. Naast de schoolbands, organiseert Trias op de locatie in Rijswijk de Muziek Projectweken. Alle cursisten muziek en zang nemen vijf weken plaats in een band en spelen samen met andere disciplines. In de zesde week treden alle bands op tijdens het Trias Music Fest.

Meer informatie over Trias vind je op www.stichting-trias.nl