Regionaal hennepteam rolt kwekerij op

Het hennepteam met agenten en rechercheurs van de politieteams Rijswijk, Delft en Westland rolde op woensdagmiddag 30 maart in een woning aan de Reinier de Graafweg in Delft een hennepkwekerij op. Het hennepteam ontving meerdere overlastmeldingen die wezen naar de portiekwoning waar agenten om 13.00 uur een kwekerij ontdekten. Twee ruimtes in de woning waren ingericht als hennepkwekerij. Er groeiden 243 hennepplanten. In de woning was niemand aanwezig. De agenten namen alle planten en toebehoren van de kwekerij in beslag en doen onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij. Hennepteam Het in februari opgerichte hennepteam bestaat uit agenten en rechercheurs van de politieteams Rijswijk, Delft en Westland die samen een district vormen. Het team pakt de overlastmeldingen van inwoners in Rijswijk, Delft, Westland en Midden Delfland over hennep op en controleert de adressen op de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij. De opgerolde kwekerij is de derde vangst sinds de start van het team.
Tot nu toe bevonden alle kwekerijen zich in woningen, hetgeen overlast voor omwonenden opleverde. Dit blijkt uit meldingen, zoals stankoverlast, die bij de politie binnenkomen. Buiten de overlast, is het risico op brand ook in grote mate aanwezig bij een kwekerij waarbij de stroomvoorziening illegaal is aangelegd.

Het hennepteam vraagt u dan ook om vermoedens over een mogelijke hennepkwekerij bij u in de buurt aan hen door te geven. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem op 0800-7000.