Verse, eerlijke smaaksensatie bij Idz Heerlijk

De Herenstraat is haar niet vreemd. Op nummer 18 groeide ze op en nu op nummer 8 heeft ze nu haar eigen horeca-onderneming Idz Heerlijk. We hebben het over Els Fisher. Het lijkt in eerste instantie een lunchroom, maar daarmee doen we haar initiatief tekort. Okee, je kan er ontbijten, lunchen en er is een uitgebreide kaart met broodjes, gerechten en snacks. Wat Idz Heerlijk onderscheidt zijn de eerlijke en duurzame gerechten en dranken. In de aparte keuken staan twee koks die alles zelf bereiden van verse producten van lokale leveranciers. Els is creatief, ze volgde de theaterschool en een balletopleiding. Nu de kinderen groot zijn, greep ze haar kans om een eigen petit restaurant te beginnen. De afgelopen tijd volgde ze alle opleidingen en toen er een mooi pandje leeg kwam in de Herenstraat hoefde ze niet lang na te denken. In januari opende ze de deuren. “We hebben wel enorm veel verbouwd. Met name de keuken en de inrichting. Maar als je voor het beste wil gaan, moet je hoge eisen stellen,” legt ze uit.

In de keuken staan Dominique Giordano en Tim Gijsbertsen. Tim heeft een lange staat van dienst en deed zijn ervaring op in sterrenrestaurants. “Wij maken gerechten die niet iedereen heeft. De gerookte ham bereidden we zelf met appelsap en honing. Eerst in de oven en dan op de bakplaat. Dat kost vaak wel meer tijd, maar dan zet je ook wat op tafel,” zegt Tim.

In de korte periode dat Idz Heerlijk open is, hebben ze al veel vaste bezoekers. “Wat dat betreft krijgt de Herenstraat langzamerhand weer haar oude glorie terug. Mensen komen niet alleen als ze wat nodig hebben, maar ook als ze gewoon even een wandelingetje maken. Net als in de Fred, de Frederik Hendrikstraat, in Den Haag. De vele terrassen nodigen ook uit om lekker te gaan zitten. Vanaf volgende week blijven we op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tot negen uur open. Dan krijgt de Herenstraat met Idz Heerlijk een brasserie. Brasserie Ids Heerlijk.

Website: http://www.idzheerlijk.nl/
https://www.facebook.com/idzheerlijk
@idzheerlijk
Foto’s: Els en Idzard Fischer en de koks Dominique Giordano en Tim Gijsbertsen (met de gerookte ham)