Discussie op Facebook over poging inbraak in Cromvliet

De politie kreeg dinsdagmiddag rond 15.15 uur een melding van een poging tot inbraak op de Bilderdijklaan. Ter plaatse bleek dat is geprobeerd een dakraam open te breken. Er werden twee verdachten gezien die er via de daken van de woningen vluchten. De tweede keer in korte tijd dat inbrekers proberen via het dak binnen te komen. Met de hoogwerker van de brandweer en de hondenbrigade werden de daken en de binnentuinen afgezocht. De verdachten werden helaas niet aangetroffen.
Omstreeks 17.30 uur op diezelfde middag ontving de politie opnieuw een melding vanaf de Bilderdijklaan. De mannen zijn weer gezien toen zij van het dak probeerden te komen. Een nieuwe zoekactie leverde helaas niets op.

Bewoners schrikken zich een hoedje, dat de inbrekers dus meer dan twee uur op het dak zitten. “Hoe is het mogelijk dat ze dan om 17.30 weer gesignaleerd zijn!!! de zoekactie te snel opgegeven!!! en dat tuig loopt dus nog steeds hier rond in een wijk waar een beetje teveel inbraken zijn!”, is een reactie op Facebook.

De politie antwoordt: “Na de eerste melding zijn de collega’s ruim anderhalf uur bezig geweest met zoeken. Alles is uit de kast getrokken om de verdachten te vinden. Dat het zoeken niets heeft opgeleverd, heeft zeker niet aan de inzet gelegen. We delen de mening dat deze mannen zo snel mogelijk naar binnen moeten. De wijk heeft onze aandacht en wij vragen omwonenden om alert te blijven en direct 112 te bellen bij verdachte omstandigheden”.

De politie deelt de signalementen van de verdachten:

Persoon 1:
Getint met donker krullend haar, grijs vest met capuchon, daaronder een wit shirt, strakke donkere broek, korte sokken en sportschoenen.

Persoon 2:
Blank en deze persoon had een rosé capuchon.

Bent u getuige geweest of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie 0900-8844 of gebruik het digitale meldformulier op politie.nl. Bij het meldformulier is het ook mogelijk om beeldmateriaal toe te voegen.

Een bewoonster meldt nog op Facebook dat het vorig jaar ook raak was. “Maar toen was het mijn huis! Ook toen is ’s nachts met een hoogwerker gezocht en niets gevonden.”

De politie op Facebook: “De aanpak van woninginbraken is één van onze prioriteiten. In zijn algemeenheid vragen wij een ieder om alert te zijn en direct 112 te bellen bij verdachte situaties. Wanneer het niet lukt om de verdachten op heterdaad aan te houden, volgt er een onderzoek door de recherche. Door gebruik te maken van social media en Burgernet roepen wij getuigen op om zich te melden en vragen omwonenden om extra waakzaam te zijn”.