Tentoonstelling over zeldzaam boek Verkeersweg 13

In de Rijswijkse bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein wordt op zaterdag 9 april een tentoonstelling geopend over een zeldzaam boek over ’den Verkeersweg no. 13 Ryswyk – Hoek van Holland’. Dit boek, uit 1931, is uitgegeven door Provinciale Waterstaat in Zuid-Holland. Verkeersweg 13, ruim achttien kilometer lang, liep van de Hoornbrug in Rijswijk tot aan Hoek van Holland. In Rijswijk maakten de Kleiweg, nu Sir Winston Churchilllaan, Schaapweg en Sammersweg er deel van uit. Tot aan de bemoeienis van de provincie Zuid-Holland waren Rijswijk en de Westlandse gemeenten verantwoordelijk voor het weggedeelte dat binnen de eigen gemeentegrenzen viel. Verbetering en verbreding van de weg was nodig, omdat het vervoer van land- en tuinbouwproducten per vrachtauto naar Delft en Rotterdam in die tijd enorm toenam.

Het boek is een rapport over de verbetering van de weg. De foto’s uit het boek vormen de basis voor de tentoonstelling in de bibliotheek.

De expositie, onder de titel Veranderend Landschap, wordt op 9 april om 14 uur geopend in het bijzijn van de wethouders van verkeer en vervoer uit Rijswijk en Westland. De openingshandeling wordt verricht door Leen Valstar van het Genootschap Oud-Westland.

De tentoonstelling is tot eind april in de bibliotheek te zien.