Rijswijk neemt afscheid van Bert Duin

In een volle aula van de begraafplaats/crematorium Eikelenburg werd dinsdagmiddag, onder luid applaus, afscheid genomen van Bert Duin, die een week eerder op 82-jarige leeftijd was overleden. Het afscheid vond plaats in aanwezigheid van familieleden, gemeenteraadsleden en oud-raadsleden, een vertegenwoordiging van het college van B&W, bekenden en vele relaties uit de sportwereld. Bert Duin was een bekende Rijswijker. Hij was vooral bekend als directeur van de Petrusschool. Daarnaast was hij vele jaren bestuurslid van het toenmalige RVC, later opgegaan in RVC/Rijswijk en thans Haaglandia.
Bert Duin was ook voorzitter van de club en werd voor zijn verdiensten benoemd tot erelid. Met het toenmalige RVC kende hij vele hoogtepunten op het hoogste amateurniveau. Na zijn bestuursperiode bleef hij de club bezoeken.

Daarnaast was Duin vanaf 1994 lid van de gemeenteraad van Rijswijk. Tot 2002 was fractievoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk. Populair werd hij met zijn ‘nestorspeech’, die hij jaarlijks uitsprak aan het eind van de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar.

In 2006, toen hij afscheid nam van de gemeenteraad kreeg hij een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten.