Start van de paddentrek

Vandaag is de paddentrek officieel begonnen. Het heeft even geduurd, maar met de zachte winter en het voorjaar dat dit jaar erg langzaam op gang komt zijn de padden onderweg naar de sloot om eitjes te leggen. Als de avondschemering valt beginnen ze te springen om de weg over te steken, maar dit is niet zonder gevaar. Daarom heeft de KNNV ook dit jaar weer overzetacties in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Monster en Ypenburg.
Er zijn ruim 300 mensen die dit jaar meewerken op tien locaties om de padden veilig over te laten steken. De vrijwilligers zijn te herkennen aan hun reflecterende hesjes. De locaties zijn te herkennen aan verkeersborden.

De actuele situatie voor de paddentrek is te vinden op de website van KNNV Delfland

Ook zijn op de meeste locaties de straatputten afgedekt met een rooster. Want dat zijn dodelijke vallen voor deze dieren. De trek vindt plaats tussen 19:00 en 7:00 uur.

Deze beschermde dieren hebben de afgelopen winter in de grond, onder stenen, in composthopen gezeten. Wanneer de temperatuur boven de 6º C is komen ze tevoorschijn, zeker als het regent.