Hectische vergadering VVE Sfinx: bestuur afgezet

Tijdens een hectisch verlopen ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren van wooncomplex De Sfinx is maandagavond het zittende bestuur afgezet. Dat was mogelijk door de meerderheid van stemmen, die corporatie Rijswijk Wonen binnen de VVE heeft. Er komt nu een nieuw bestuur dat voorlopig uit drie personen zal bestaan: Arie Rijlaarsdam (die al voorzitter van het zittende bestuur was), een nog aan te wijzen bestuurslid namens Rijswijk Wonen en een extern bestuurder.
De corporatie had het vertrouwen in het zittende bestuur van de Vereniging van Eigenaren opgezegd, omdat dit vorig jaar had besloten om een gemeenschappelijke ruimte in het atrium van het complex te plaatsen: het gewraakte ’Glazen Huis’. Rijswijk Wonen was hier tegen, maar had zich bij eerdere ledenvergaderingen over dit onderwerp onthouden van stemming. Volgens Koos van Helden, een van de nu afgezette bestuursleden, probeerde Rijswijk Wonen de notulen van een van die vergaderingen achteraf aangepast te krijgen, maar daar gingen de overige leden niet mee akkoord.

De stemming was vooraf al gespannen voor de vergadering van maandagavond, omdat de corporatie zich er tegen had verzet dat ook leden van de gemeenteraad en vertegenwoordigers van de pers aanwezig zouden zijn. De raadsleden waren er uiteindelijk toch, omdat leden van de VVE hen als adviseur hadden meegenomen. Dat is statutair toegestaan.