Politie betrapt autokrakers in Doelenstraat

Op woensdag 10 februari, omstreeks 11:30 uur, werden agenten van Team Rijswijk gestuurd naar de Doelenstraat alwaar 2 mannen betrapt waren toen zij zich toegang probeerden te verschaffen in een bestelbusje. Het tweetal ging er vervolgens rennend vandoor en stapten even verderop in een gereedstaande personenauto. Dit werd gezien door een getuige die vervolgens de politie belde en de posities van het voertuig doorgaf. Op de Rijksweg A4 richting Amsterdam werd het voertuig aangetroffen en door een aantal surveillance-eenheden van Team Rijswijk begeleid naar de eerst volgende afrit. Aangekomen op de carpoolplaats bij de Papeweg (N206) in Zoeterwoude- Dorp werd de bestuurder van het voertuig en de twee passagiers aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.
De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau alwaar zij voor onderzoek zijn ingesloten.De afdeling Veel Voorkomende Criminaliteit (VVC) van het Basisteam RIjswijk heeft de zaak in onderzoek.

Dus bel niet alleen 112 bij levensbedreigende situaties, maar ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.
112 daar vang je boeven mee!