Hoe smaakt de koffie van de burgemeester

In Rijswijk doen we gewoon. Bij een belangrijke kan je hier gewoon een afspraak maken met de burgemeester of een wethouder. Op de koffie gaan bij het college.Het spreekuur is voor inwoners die een vraag of een kwestie met een bestuurder willen bespreken. Het spreekuur vindt plaats op elke laatste donderdag van de maand van 09:00 uur tot 10:00 uur in het stadhuis. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op donderdag 25 februari. Het is niet gezegd dat een bestuurder altijd een pasklaar antwoord heeft op uw vraag. Dat is afhankelijk van de vraag. Maar een richting, een toelichting of een uitleg kunt u wel verwachten. De burgemeester en de wethouders geven ieder op hun eigen vakgebied toelichting of antwoorden op uw vraag.

Inwoners en bestuurders staan op die manier direct in contact met elkaar. Dit levert dubbel voordeel op; als inwoner vindt u meteen gehoor en de bestuurder weet nog beter, en vooral sneller, wat er leeft en speelt in de stad, zodat hier goed op ingespeeld kan worden. Daarom nodigt het college u elke laatste donderdag van de maand uit op het stadhuis.
U maakt hiervoor van te voren een afspraak. U hoeft alleen aan te geven over welk onderwerp u wilt spreken. Het secretariaat zorgt ervoor dat u de juiste bestuurder te spreken krijgt. U kunt bellen naar 14070 voor een afspraak. U krijgt dan iemand van het Klant Contact Center aan de lijn. Zij verbinden u door met het bestuurssecretariaat.