Politie pakt Rijswijkse veeldrinkers aan

De avond en nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari hebben agenten van Team Rijswijk 3 bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.Het ging hierbij om behoorlijke exessen. Zo blies de eerste bestuurder 1035 ugl op het ademanalyseapparaat en bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben gereden. Tegen deze bestuurder werd proces verbaal opgemaakt. De avond en nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari hebben agenten van Team Rijswijk 3 bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.
Het ging hierbij om behoorlijke exessen. Zo blies de eerste bestuurder 1035 ugl op het ademanalyseapparaat en bleek hij met een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben gereden. Tegen deze bestuurder werd proces verbaal opgemaakt en hij ontving een dagvaarding om zich later voor de rechter te verantwoorden.

Later die avond zagen agenten een personenauto geparkeerd staan op de Jozef Israelslaan. Achter het stuur zat een man waarvan het rijbewijs ongeldig verklaard was. Ondanks de waarschuwing om niet te gaan rijden, werd hij rijdend aangetroffen op de Van Vredenburchweg. Daarnaast bleek de man onder invloed van alcoholische drank. Hij werd aangehouden en blies 610 ugl op het ademanalyseapparaat.

Ook hij ontving een dagvaarding en zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter. Tot slot ontvingen agenten in de vroege ochtend van 7 februari, een melding van een aanrijding op de Rijksweg A4 bij Rijswijk.
Ter plaatse bleek de bestuurder de controle over het voertuig te zijn verloren en in het gras tot stilstand te zijn gekomen.
Bij controle bleek hij onder invloed van alcoholische drank.
Deze bestuurder werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en de rechter zal zich over de zaak gaan buigen.

In alle gevallen bleek het hier te gaan om beginnend bestuurders die nog maar net in bezit waren van het rijbewijs.
Voor beginnend bestuurders gelden andere grenzen. Zo is de limiet vastgesteld op 88 ugl en wordt het rijbewijs ingevorderd wanneer de grens van 350 ugl wordt overschreden.

Lees meer over het thema alcohol in het verkeer op de website
https://www.politie.nl/themas/alcohol.html