Landgoederenzone belangrijk voor variëteit aan vogels in Rijswijk

In Rijswijk komen veel tuinvogels voor zoals de huismus, vink en roodborst. Tijdens het tuinvogelweekend op 16 en 17 januari zijn ook veel zeldzamere vogels gespot zoals de koperwiek, goudhaantje, ijsvogel en groene specht. Dat gebeurde met name in de Landgoederenzone, de tuinen van de voormalige buitenplaatsen. Dat onderstreept nogmaals het belang van onze parken en ook het soort groen in deze parken. In Rijswijk komen veel tuinvogels voor zoals de huismus, vink en roodborst. Tijdens het tuinvogelweekend op 16 en 17 januari zijn ook veel zeldzamere vogels gespot zoals de koperwiek, goudhaantje, ijsvogel en groene specht. Dat gebeurde met name in de Landgoederenzone, de tuinen van de voormalige buitenplaatsen. Dat onderstreept nogmaals het belang van onze parken en ook het soort groen in deze parken.
Een groen park is niet de garantie voor een grote variëteit aan vogels. Er moet sprake zijn van een grote biodiversiteit. Met andere woorden, verschillende planten en bloemen trekken weer verschillende insecten en vlinders aan, dat is weer belangrijk voor de vogels. Bijen zorgen weer voor de bestuiving.

Deze meest recente vogeltelling onderstreept het belang om bij herinrichtingen van parken, zoals nu met het Wilhelminapark, te zorgen voor een biodiversiteit. Dat verhoogt ook de kwaliteit van leven in Rijswijk.

Ijsvogel:


GoudhaantjeGroene specht