Bruggen in Zuid-Holland in Rijswijk

Op woensdag 17 februari geeft Frans Remery, vrijwilliger bij de Nederlandse Bruggenstichting (NBS), om 20.00 uur een dialezing over Zuid-Hollandse bruggen in Museum Rijswijk, Herenstraat 67. Ook een brugwachter heeft zijn komst toegezegd.Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptiebalie van het museum via het Rijswijks Historisch Informatiecentrum, gevestigd in het Museum: rhi@museumrijswijk.nl Nederland is een echt bruggenland en die waardering is in het bijzonder voor Zuid-Holland van toepassing. Gelegen aan de benedenloop van diverse grote rivieren, zijn in de provincie spectaculaire grote bruggen te vinden. De provincie wordt verder doorsneden door kanalen en kent een keur aan grachtensteden met kleinere bruggen, bijzondere bruggen en bruggen met een historisch karakter.
Al heel lang worden er bruggen gebouwd. Aan veel bruggen zit dan ook een bijzonder verhaal. Ook in en rond Rijswijk zijn daarvan interessante voorbeelden te vinden.

Na een inleiding over de historische ontwikkeling van de bruggenbouw wordt aandacht besteed aan een aantal Zuid-Hollandse bruggen.
De Nederlandse Bruggenstichting (NBS) verzamelt en bewaart kennis van bruggen in Nederland, adviseert bij de bepaling van de monumentwaarde van bruggen als industrieel erfgoed, geeft een tijdschrift uit over bruggen en publiceert boeken over de geschiedenis van bruggen en bruggenbouw.