Prettig en veilig ouder worden

Welzijn Rijswijk start in februari weer met het Informatief Huisbezoek. Senioren die in 2016 de leeftijd bereiken van 80, 85, 90, 95 en 100 jaar krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan het Informatief Huisbezoek. Een vrijwilliger van Welzijn Rijswijk bespreekt tijdens het huis bezoek onderwerpen als wonen, zorg, welzijn, financiën, sociale contacten en mobiliteit. De bevindingen worden verwerkt in een vragenlijst van het Tympaan Instituut.Als de senior een vraag heeft, zal de vrijwilliger deze direct beantwoorden. Wanneer er een vraag niet beantwoord kan worden of wanneer er om advies gevraagd wordt, zal de vrijwilliger doorverwijzen naar een seniorenadviseur.

Tijdens het Informatief Huisbezoek is er gelegenheid om te vertellen hoe men het ouder worden in Rijswijk ervaart. Het gaat zowel om positieve aspecten, als om verbeterpunten.
“De senioren waarderen het bezoek en ervaren het als zeer positief. Men weet niet altijd voldoende over de mogelijkheden binnen Rijswijk, die bijdragen aan het zelfstandig thuis wonen op een veilige en prettige manier.

“We hopen dat ook dit jaar veel senioren gebruik zullen maken van de uitnodiging om hun stem te laten horen. Het is een goede manier om erachter te komen wat er leeft onder de senioren in Rijswijk en waar behoefte aan is.Ook senioren die op dit moment geen behoefte hebben aan een vorm van ondersteuning spreken wij graag. U wordt er altijd wijzer van en te oud om te leren bent u nooit!” aldus Soraya Koning, seniorenadviseur.

Wilt u meer weten? U kunt Welzijn Rijswijk bereiken via telefoonnummer 070-757 90 00 of e-mail; seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl