Rijswijkers lopen voor noodhulp aan vluchtelingen

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2016 is de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen wandelaars 40 km lopen van Rotterdam via Rijswijk naar Den Haag om geld in te zamelen voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. het team van GroenLinks Rijswijk gaat dat ook doen, maar vraagt andere Rijswijkers mee te lopen of te sponsoren. Nog nooit waren zoveel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling, organisator van de Nacht van de Vluchteling, zorgt in crisisgebieden voor noodhulp als onderdak, medische hulp, schoon drinkwater en onderwijs. “Hulp is ontzettend hard nodig; zeker in deze tijd. Daarom doe ik mee met de Nacht van de Vluchteling”, vertelt GroenLinks raadslid Marieke Alberts.
Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? Loop met Marike en haar team mee en schrijf je in op nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrijswijk. Om goed voorbereid te zijn, gaan ze van tevoren een aantal keer samen trainen. Bij inschrijving ontvang je daarover meer informatie.

Geld geven kan ook via nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrijswijk. Daarmee zorg je dat team GroenLinks Rijswijk nog meer geld kan bijeen lopen.