Museum De Sleutel in Rijswijk

We hebben in Rijswijk al heel lang het Museum Rijswijk in het Tollenhuis, sinds kort vormen ook de bunkers in Park Overvoorde een museum. Maar wist U dat wel al een aantal jaren nog een museum hebben in Rijswijk. Museum De Sleutel van Ria en Ed van der Ziel aan de Rembrandktkade 85. Een Jaren 50/60 museum met winkeltjes en herinneringen uit de Tijd van Toen. Reportage: https://www.youtube.com/watch?v=2gqgC_c-JmE Hoe zijn Ria en Ed op het idee gekomen? “Dat zit zo… wij zijn opgegroeid in de jaren 50/60 van de vorige eeuw en hebben daar leuke herinneringen aan.Zo leuk zelfs dat we heel veel van die “herinneringen“ bij elkaar verzameld hebben. We verzamelden met name de leuke oude kruideniersverpakkingen maar inmiddels is daar nog veel meer bijgekomen”, vertellen ze.

Na jaren lang verzamelen wilde ze er toch iets leuks mee doen en zo zijn ze aan de slag gegaan om een paar oude winkeltjes uit de jaren 50/60 zo echt mogelijk na te maken en deze met onze verzameling in te richten.

“Ons eerste winkeltje was de oude kruidenierswinkel en al snel kwam er een tabakswinkeltje bij. We hebben ook ouderwets speelgoed, kantoor en drogisterij artikelen, elektriciteit spulletjes, fotoapparatuur enz. Sinds kort is er zelfs een oud bromfietswinkeltje bij gekomen. Er is voor iedereen wel iets herkenbaars te vinden in ons museum”.

Regelmatig zoeken zij op beurzen en markten naar herkenbare spulletjes uit vervlogen jaren. Deze nieuwe aanwinsten maken ze schoon, poetsen het op indien nodig een reparatie om het daarna te plaatsen in hun museum.

Heeft u ook leuke herinneringen aan of uit uw jeugd en wilt u de winkeltjes uit de jaren 50/60 of wilt u de dingen die vroeger zo gewoon waren nog eens terug te zien? Kom dan eens naar ons museum “De Sleutel ” voor een stapje terug in de tijd.

Een bijzondere sleutel naar ons eigen nog onvoltooid verleden

http://www.museumdesleutel.nl/

Facebook: kleinmuseumdesleutel

Op zondagmiddag van 13:00 tot 16:00 kunt U een kijkje komen nemen. Behalve de laatste zondag van elke maand dan is het museum gesloten
Afspraken voor andere dagen of groepjes bij voorkeur op een vrijdag of een zaterdag. Voor groepjes denken we aan niet aan al te grote aantallen. Rond de 10 personen is haalbaar. Voor meer informatie e-mail: desleutel @ ziggo.nl of tel: 070 390 57 50