Girl Power in de modder

De geboren en getogen Rijswijkse mountainbikester Daniëlle Sluijter is genomineerd voor de Rijswijkse Sportprijs 2015. Al als meisje van acht reed ze met haar vader over bospaden, niet vies van een beetje modder en ook niet bang voor een flinke schuiver. Inmiddels rijdt de 20-jarige sportvrouw in de top van het Nederlandse mountainbikeveld. Aan deze nominatie is ook een publiek sportprijs individueel 2015 verbonden. Stemmen kan tot en met maandag 25 januari 2016. Om te stemmen kijk op www.rijswijk.nl/sportprijs2015/individueel.
“Het begon eigenlijk op de vakantie. Mijn vader reed wel eens mountainbike wedstrijden en strandraces. Hij trainde daarvoor op een onverhard bosparcours. Dat leek mij ook wel wat op zo’n fiets door het zand en de modder”, vertelt Daniëlle. Op een geleende fiets maakte ze op vakantie haar eerste kilometers. Thuis gekomen mocht ze bij Westland Wil Voortuit meetrainen. “Kort daarop kreeg ik een eigen fiets en kon ik meedoen met nationale jeugdwedstrijden.”

En dat ging eigenlijk heel goed. Toch een beetje het tweewieler DNA van haar paps. Naast Mountainbike-wedstrijden ging ze ook wielrennen, veldrijden en de laatste jaren ook baanwielrennen. Ook neemt ze het in wegwedstrijden met haar mountainbike regelmatig op tegen de lichtere racefietsen, die ze dan ook van het podium afrijdt. Afgelopen jaar werd ze eerste van Zuid Holland, zevende van Nederland en tiende van de Benelux Beloften. En tussen wielrenners werd ze derde van Den Haag.

Elk weekend staat ze wel ergens in Nederland of erbuiten aan de start. Ze heeft afgelopen jaar een grote wedstrijd in de Frankrijk Vogezen gewonnen en een meerdaagse meegereden in Denemarken. Sinds dit jaar rijdt ze ook de Beneluxcompetitie.

Eigenlijk wil ze veel te veel takken van de wielersport beoefenen. Maar dat is financieel niet allemaal haalbaar, omdat goed materiaal en reizen nu eenmaal veel kost. Ze probeert zo veel mogelijk mee te betalen. Maar topsport combineren met een voltijd studie en nog eens een bijbaan is bijna niet te doen. Danielle studeert in Leiden 3e jaar studie Toegepaste Psychologie.

Naast de prijs van het publiek voor een sporter en een team, kiest een jury uit alle genomineerden de winnaar van de Rijswijkse Sportprijs 2015 teams en individueel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 29 januari 2016 bij Volleybalvereniging Inter Rijswijk in de Marimbahal aan Waldhoornplein1, 2287 EH Rijswijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het programma vangt aan om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur.