Asielhonden en –katten krijgen Ikea-knuffels

Twee grote zakken met pluche knuffels werden woensdag 13 januari door medewerksters van Ikea Delft naar het Streekdierentehuis Het Julialaantje gebracht. Voor de honden en katten die op straat zijn gevonden of zijn afgestaan. Krijgen ze ook een kameraadje in hun hok. De knuffels zijn van een winkelactie voor Unicef en Save the Children. “Tijdens de wereldwijde pluchen speelgoedactie wordt er elk jaar door de Ikea Foundation voor elke verkochte Ikea knuffel of kinderboek één euro gedoneerd aan onderwijsprojecten van Unicef en save the Children. Hierdoor hebben al ongeveer 11 miljoen kinderen beter onderwijs”, zegt Debby Schurink van Ikea.
Veel klanten kochten wel een boek of knuffel, maar leverden die weer direct in. Elke winkel mocht haar eigen goede doel kiezen. In Delft is dat ‘Je mag er zijn’, een stichting die inzamelt voor pleegkinderen.

“In onze winkel hadden we heel veel knuffels opgehangen om extra aandacht aan de actie te geven. Al deze knuffels komen we nu naar het Julialaantje brengen”.

En daar zijn ze blij met de knuffels voor de zwerfdieren, die toch al vaak geen leuke tijd achter de rug hebben en een beetje gezelligheid wel kunnen gebruiken.