Het wordt gezellig in winkelcentrum In de Bogaard

Winkelcentrum In de Bogaard staat voor een broodnodige verandering. Er moet meer verschillend aanbod komen. De Bogaard wordt aantrekkelijk als een onderscheidend stadscentrum met ruimte voor beleving en funshoppen. Dat betekent ook meer terrassen op de pleinen. Leegstaande panden hier krijgen een horecabestemming. Dit proces duurt twee jaar, maar dan is er wel een stuk meer te doen in winkelcentrum In de Bogaard. Nu ga je na het winkelen misschien nog wat drinken. Straks ga je eerst lunchen en dan inkopen doen. Een bezoek aan In de Bogaard wordt een totale beleving. Gezellig even eruit zijn. Gemeente, vastgoedeigenaren en 180 ondernemers gaan tesamen de levendigheid van In de Bogaard versterken.
Maandagavond 11 januari kwam een groot aantal ondernemers naar het stadhuis om bijgepraat te worden over de nieuwe gemeentelijke horeca- en terrassenvisie voor winkelcentrum In de Bogaard.

Een duidelijke horeca- en terrassenvisie bevordert het vestigingsklimaat. De pleinen, en dan hebben we het over De Terp, het Bogaardplein, het Bomenplein en de Sterpassage zullen nieuwe horeca-ondernemers trekken, ook door een ruimer terrassenbeleid. Een voorbeeld is het oude pand van ABN-Amro op het Bogaardplein en het voormalige pand van Blokker op het Bomenplein. De horeca op deze centrale plaatsen zorgt voor gezelligheid.
Eind januari beslist het college hierover. De uitwerking van de terrassen duurt van 1 tot 12 maanden. Over twee jaar zal alles zijn gerealiseerd. Is er wat te beleven en ga je voor je gezelligheid naar In de Bogaard.