Twee fietssters gewond Prinses Beatrixlaan

Twee fietssters zijn vanmiddag gewond geraakt nadat zij waren aangereden op de Prinses Beatrixlaan. De twee fietssters staken even voor half twee over het zebrapad de rijbaan over ter hoogte van het parkeerterrein, toen zij werden aangereden door een personenauto. Het is niet bekend of zij op het moment van de aanrijding fietsten of met de fiets aan de hand liepen. Volgens de verklaring van de bestuurder stond hij voor het verkeerslicht te wachten en was zijn voet van het koppelingspedaal geschoten, waarna de aanrijding plaatsvond.
De fietssters kwamen door de klap tegen de voorruit van de auto terecht. Voorbijgangers hebben eerste hulp verleend in afwachting van het ambulancepersoneel; er zijn twee ambulances ter plaatse gestuurd. Beide slachtoffers zijn na onderzoek door het ambulancepersoneel zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA heeft hierna onderzoek verricht naar het ongeval. Gedurende de afhandeling van het ongeval en het VOA-onderzoek was de rijbaan richting Delft afgesloten.

Berger Vreugdenhil heeft de auto afgevoerd. De beide fietsen zijn door de VOA meegenomen.