Rijswijkse Bakker Piet scoort dikke 8 in AD Oliebollentest

Het een kunst is om elk jaar weer een goede oliebol te bakken. Dat heeft Bakker Piet in onze Rijswijkse Herenstraat ondervonden. Terwijl iedereen lekker in een korte broek en T-shirt liep, stond Piet al boven de hete oliebollenpan om proef te bakken voor de perfecte oliebol. Maar nu weet Piet dat hij het niet voor niets heeft gedaan. Hij haalde een 8 in de AD Oliebollentest. Vanaf juni werd samen met een grondstoffen leverancier keer op keer getest en geproefd totdat deze heerlijke oliebol door het testpanel (vrouw, kinderen, medewerkers en familie) werd gekeurd. Toch ook nog maar even een paar keuringen doorlopen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Tja en als je daar dan ook een dikke voldoende haalt…
Dan komt het moment van de beslissing. Gaan we landelijk meedoen met de AD oliebollen test. Zal deze oliebol voldoende zijn om een mooie score neer te zetten? Toen die hobbel genomen was, werd het wachten op het moment dat de oliebollen daadwerkelijk werden opgehaald en getest.

Dat er bij Bakker Piet nog nooit zo gretig naar de postbode werd uitgekeken is de laatste weken wel gebleken. Het gissen en raden is begonnen. Dan komt de postbode met de verlossende envelop. Hoe hoog staan we in de lijst? Wat hebben we gescoord?

“We kunnen nu met trots meedelen dat de oliebollen van Bakker Pieteen mooie 35ste plek van de 164 deelnemers hebben behaald met een score van een dik verdiende 8.