Rijswijkse wethouder spreekt voor internationale mensenrechten professionals

Al decennia houden volwassenen zich bezig met kinderrechten. KinderrechtenNu laat kinderen van de lagere scholen er al mee bezig zijn, zodat je de oplossing van het probleem borgt in de toekomst van morgen. Wethouder Marloes Borsboom hield hierover vrijdag 18 december een inleiding voor een internationale groep mensenrechtenprofessionals. tijdens een workshop van de zesde Internationale Mensenrechten educatie conferentie in Middelburg. De conferentie werd georganiseerd door de toonaangevende ‘University College Roosevelt’(UCR) en de ‘Human Rights Education Associates’ (HREA). En conferentie waar men aandachtig luisterde naar de manier waarop de Rijswijkse scholieren van groep 6, 7 en 8 sinds dit jaar hiermee aan de gang gaan.
Kinderen vertellen in groepjes van 6 tot 8 leerlingen wat nodig is om op te groeien zoals vriendschappen, eten en drinken, veiligheid, maar ook wat zij níet nodig hebben zoals pesten, alleen gelaten worden en kindermishandeling. En ook wat te doen als er iets niet goed is in je leven of dat van een vriendje of een klasgenoot. Zij leren wie er zijn om hen te helpen.

De kinderen gaan nadenken over hun leven, maar horen ook andere kinderen vertellen over hun thuis en hun leven. Dit maakt dat ze hun eigen leefwereld kunnen vergelijken met die van andere kinderen. Ze leren elkaars achtergrond kennen, krijgen respect voor elkaar, delen plezier en verdriet, ontwikkelen empathie en gaan elkaar helpen. En: er wordt naar hun mening geluisterd.