Woonwijzerbus komt naar Rijswijk

Op woensdag18 november komt de Woonwijzerbus naar Rijswijk. Onder het motto ‘Met de Woonwijzerwinkel Rijswijk in’ brengt de Woonwijzerbus bewoners en lokale ondernemers samen rondom het thema energiebesparing.
Wethouder Marloes Borsboom opent het Energieloket om 9.15 uur met een druk op de knop bij de Woonwijzerbus voor het Stadhuis Rijswijk op het Bogaardplein. Goed nieuws voor inwoners van Rijswijk die hun woning mooier, comfortabeler en energiezuiniger willen maken. Voortaan vinden zij op één centrale plek – de website Woonwijzerwinkel – alle informatie die zij nodig hebben om aan de slag te gaan. In deze nieuwe virtuele winkel vinden bewoners adviezen en producten om hun woning te verbeteren én gespecialiseerde lokale bedrijven die daarbij kunnen helpen.

De gemeente Rijswijk werkt graag mee aan deze actie, omdat het past binnen het streven naar een duurzame gemeente. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid dragen bij aan een sociale, groene, aangename woon- en werkomgeving. “Daarom werken we binnen de gemeente zo duurzaam mogelijk. We ondersteunen en stimuleren initiatieven van inwoners die bijdragen aan een duurzame gemeente. En we delen de aanwezige kennis en ervaring met elkaar. Voor ons gaat duurzaamheid over een aangename leefomgeving en de manieren hoe wij daar samen met onze inwoners, instellingen en bedrijven aan bouwen,” aldus de gemeente.