Zoete broodjes worden verkocht in RijswijkBuiten

Vanochtend voor de klok van elf verzamelden de eerste potentiële kopers voor huizen in ’t Haantje zich bij het verkoopkantoor van RijswijkBuiten aan de Sionweg. Toen de deur open ging om elf uur, leek het wel of er televisies voor 10 euro werden verkocht. De huizen verkopen zichzelf, ze gaan als warme boordjes over de toonbank. In de regio wordt RijswijkBuiten wel de meest succesvolle nieuwbouwwijk genoemd. Een voorbeeld voor andere gemeenten. In 2013 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonwijk. Dit jaar zijn er zijn al 400 woningen opgeleverd en dat aantal gaat volgend jaar al richting de duizend, Uiteindelijk wordt RijswijkBuiten een wijk met 10.000 inwoners. Van jong tot oud en van alleenstaand tot gezinnen, RijswijkBuiten biedt woningen voor elk wat wils.
Maar wat bepaalt nu het succes. Het is vooral een combinatie die mensen blijkbaar aanspreekt. De huizen zien er fraai uit. Soms lijkt het een beetje jaren dertig, met overstekende dakgoten en mooie details, dan lijkt het weer dorps. Ook de gebruikte stenen zijn afwijkend. De kleur, de structuur. Het geeft de huizen karakter. En wat ook leuk is, en dat zal potentiële kopers aanspreken, RijswijkBuiten heeft geen gasnet, maar maakt voor de verwarming gebruik van warmte-koude-opslag en zonnepanelen. Wie daarbij verstandig met energie omgaat, kan zo een energierekening van nul euro krijgen.

En daarbij zijn de prijzen niet hoger dan huizen met een vergelijkbaar woonoppervlak elders in de regio. Neem als voorbeeld het appartementengebouw bij de entree van ’t Haantje. 20 mooie 3- en 4-kamer laanappartementen met een woonoppervlak van 80 tot 130m2 vanaf € 203.000,- vrij op naam, daar komen dus geen extra kosten meer bij. Je moet hard zoeken wil je zo’n appartement vinden en dan ook nog eens in een mooie wijk.