Buurtpreventieteam Oud Rijswijk tegen fietsendiestallen

Enkele vrijwilligers van het Buurtpreventieteam Oud-Rijswijk zijn zaterdag op pad gegaan op en rond de Rijswijkse markt in Oud-Rijswijk om aandacht te vragen voor het hoge aantal fietsdiefstallen in Rijswijk! Dat deden zij door het aanbrengen van een zadelhoesje met daarop enkele tips tegen fietsdiefstal. Ook werden er papieren fietskettingen wederom met tips bij fietsen aangebracht welk niet goed waren afgesloten. Fietsendieven kunnen nog vaak hun slag slaan omdat veel fietsen niet of niet goed op slot worden gezet. In de eerste acht maanden van dit jaar is het aantal gestolen fietsen met 30% toegenomen waardoor dit aantal inmiddels op 316 fietsen staat!
Aantal tips tegen fietsdiefstal
Het beste is om zowel het frame als de beide wielen aan een paal of fietsenrek met een slot vast te zetten. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen fietsendieven nog steeds uw fiets opladen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast.

Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal of fietsenrek. Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot op de grond hangt, kan de grond worden gebruikt om meer kracht te zetten bij het verbreken van een slot.