Regionale aanpak jongerenwerkeloosheid start in Rijswijk

Meer dan 80 medewerkers van 11 gemeenten in de regio Haaglanden en Zuid Holland Centraal kwamen donderdagmiddag bijeen op het Rijswijkse Stadhuis voor een start van een gezamenlijke aanpak van jeugdwerkeloosheid. “Er zijn 8.000 jongeren in de regio werkloos, die moeten zo snel mogelijk aan het werk. Dat probleem stopt niet bij de gemeentegrens”, aldus gastheer Björn Lugthart. “Vandaag start Young@Work, dat de verbinding legt tussen de gemeenten.” Afgelopen periode is bij werkeloze jongeren onderzocht wat hun kansen bij het vinden van werk vergroot. Veel willen wel werken, maar weten niet hoe ze werk vinden. Voor de gemeenten is belangrijk te weten dat jongeren behoefte hebben aan een persoonlijke aandacht en dat alleen directe en actieve bemiddeling helpt.
De middag werd verder gebruikt om in themagroepen met elkaar te praten over zaken zoals het verplicht solliciteren, het weer terug naar school laten gaan van jongeren en de vooral de manier waarop jongeren moeten worden begeleid zodat ze sneller werk vinden.

Young@work gaat tot het eind van het jaar bij de gemeenten kansen en ideeën ophalen. De beste plannen worden gebruikt voor een regionale aanpak in 2016.

Op de foto: Wouter Nieuwenhuis, Etienne Hartveld, Sue-Rianne Steenmijn, John Paul Muñor en Björn Lugthart.