Rijswijkse abri s tramlijnen 15 en 17 voor de feestdagen teruggeplaatst

Nu het slechter weer wordt komen er veel vragen bij de gemeente over het ontbreken van een groot aantal abri’s langs het tracé van tramlijn 17. In overleg met de beheerder van de abri’s, de firma JCDecaux, is een werkplanning opgesteld voor het terugplaatsen van de ontbrekende abri’s langs de tramlijnen 15 en 17. Er is afgesproken dat voor de feestdagen alle ontbrekende abri’s zijn teruggeplaatst. De verwachting is dat alle ontbrekende abri’s in de week van 1 december zijn teruggeplaatst. Deze planning is uiteraard wel afhankelijk van de weersomstandigheden.De eerste abri’s worden op woensdag 28 oktober teruggeplaatst. Het gaat hierbij om de abri’s bij winkelcentrum In de Bogaard aan de Sir W. Churchilllaan. Op deze locatie is beschutting zeer gewenst. Dit blijkt uit de verzoeken van reizigers die de gemeente heeft ontvangen.

Langs tramlijn 17 door Rijswijk worden er de komende weken in totaal 17 abri’s teruggeplaatst. Bij tram 15, die over de Haagweg rijdt, gaat het om 5 abri’s.
Eind 2014 werd in Rijswijk het startsein gegeven voor een grootschalig project ter verbetering van tramlijn 17. Er komen ruimere en modernere trams waarvoor de haltes moesten worden aangepast. Om de haltes aan te kunnen passen moesten de abri’s tijdelijk worden verwijderd. Het project is zoals gepland voor het eind van dit jaar afgerond