Start tijdelijke school Godfried Bomans gaat beginnen

De leerlingen Godfried Bomansschool gaan na de kerst weer in eigen buurt naar school. Binnenkort start de gemeente met de bouw van de tijdelijke huisvesting voor de Godfried Bomansschool aan de Treubstraat. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. De aangewezen locatie is het terrein van het skate-parkje naast het politiebureau. De leerlingen kunnen na de kerstvakantie weer in de eigen buurt naar school. De Godfried Bomansschool werd in juni in de as gelegd, de leerlingen reizen nu dagelijks per bus naar een schoolgebouw in Delft.
“Alle leerlingen van de Rijswijkse Godfried Bomansschool, moeten zo snel mogelijk weer in hun eigen woonomgeving naar school. Daar streeft de gemeente naar met de bouw van een tijdelijke school aan de Treubstraat,”laat de gemeente weten. “Na de brand werden de leerlingen tijdelijk opgevangen in de basisschool aan de Isaäc da Costalaan in Delft. Deze locatie is uiterlijk tot januari 2016 beschikbaar. Het is belangrijk dat de kinderen na de kerstvakantie in een vertrouwde en veilige omgeving naar school gaan.

Omdat de tijdelijke school niet is toegestaan op grond van het geldende bestemmingsplan moet een benodigde vergunning voor de tijdelijke school worden aangevraagd. Dit is inmiddels gebeurd en deze is in behandeling genomen. Nadat de gemeente de vergunning heeft verleend, kunnen belanghebbenden gedurende zes weken bezwaar maken.

Actuele informatie over de bouw van de tijdelijke school wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl. Voor vragen neem contact op met het Klant Contact Center (KCC) van de gemeente Rijswijk, tel. 14 070.