Zet je fiets goed vast, dan word je niet verrast

Fietsen zijn nog altijd in trek bij fietsendieven. In de eerste acht maanden van dit jaar is het aantal gestolen fietsen met 30% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omgezet naar aantallen zijn dat in totaal 316 fietsen!Fietsendieven kunnen vaak hun slag slaan omdat veel fietsen niet of niet goed op slot worden gezet.
Op verschillende plekken in de gemeente gaan politieagenten, buurtpreventie-teams Te Werve, Oud-Rijswijk, Steenvoorde, Inspecteurs Openbaar Gebied van de gemeente en de scholieren van ROC Mondriaan de komende periode fietsgebruikers informeren over hoe zij hun fiets veiliger kunnen stallen. Dit doen zij door middel van het aanbrengen van een zadelhoesje met daarop tips tegen fietsdiefstal. Ook brengen ze fietskettingen aan bij een fiets die niet goed is afgesloten.

Aantal tips tegen fietsdiefstal
• Het beste is om zowel het frame als de beide wielen aan een paal of fietsenrek met een slot vast te zetten. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen fietsendieven nog steeds uw fiets opladen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast.
• Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal of fietsenrek. Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.
• Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot op de grond hangt, kan de grond worden gebruikt om meer kracht te zetten bij het verbreken van een slot.