Studenten betalen 450 euro voor 25m2

Over een week komen de eerste huurders van het verbouwde kantoorgebouw aan het Jaagpad 1, bij de Rijswijkse Haven. In eerste instantie werd aangegeven dat het internationale studenten zijn van de TH-Delft. Diverse Nederlandse kamer verhuursites adverteren er nu mee, en geven ook aan dat studenten van de Haagse Hogeschool welkom zijn. Het pand aan het Jaagpad 1 met een oppervlakte van 3.851 m2 stond lange tijd te koop voor 1.1 miljoen gulden. Begin juli werd het verkocht, waarna hard verbouwd werd om drie etages gereed te maken voor 30 studentenkamers.
In elk geval zitten de studenten eerste klas. Ze hebben een prachtig uitzicht op de vliet, zeker straks vanaf het grote terras op de tweede etage waar lounge banken komen te staan. Ze hoeven ook alleen maar de slingerbrug over te steken en ze staan bij de tramhalte van lijn 1. In totaal zijn er 30 kamers – met een gedeelte badkamer, toilet en keuken – beschikbaar per 1 november 2015. Huren kan tot 7 augustus 2016.

Omwonenden staan positief tegen de komst van studenten uit de hele wereld naar Rijswijk. Uiteindelijk betrekken 91 studenten ruime kamers. De Gemeente Rijswijk heeft voor een periode van 10 jaar toestemming gegeven om dit bedrijfspand om te toveren in woon bestemming. De nieuwe woon bestemming heeft zowel per tram of fiets een optimale verbinding met de TH in Delft.