Acht parkeerplaatsen erbij in Leeuwendaal

De wijk Leeuwendaal, lijdt onder een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen. Vooral al je laat in de avond thuis komt, is de wijk vol. Met een beetje geluk is er op de Geestbrugweg nog een plekje. Maar niet getreurd, er komen ACHT parkeerplaatsen bij. Een druppel op…. Maar wie de oplossing op het probleem heeft mag het zet zeggen. De werkzaamheden zullen starten vanaf maandag 9 november. Naar aanleiding van een aantal suggesties van wijkbewoners hebben medewerkers van de Gemeente Rijswijk en Erik Wissema van de wijkvereniging, een ronde gemaakt door de wijk, om te bekijken waar er mogelijkheden zijn voor het toevoegen van parkeerplaatsen. De uitbreidingsmogelijkheden zijn beperkt door de smalle straten en het feit dat er ook ruimte beschikbaar dient te blijven voor groen en spelen.
Na overleg met de brandweer, handhaving en politie zijn hieruit een aantal geschikte locaties naar voren gekomen. Op deze locaties wordt nu al vaak geparkeerd. Om het parkeren op deze locaties op een veilige manier te legaliseren zal de gemeente hier officiële parkeerplaatsen realiseren. In totaal worden er 8 parkeerplaatsen toegevoegd.

Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de Gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14070.