Rijswijk failliet zonder mantelzorgers

Wanneer het werk dat mantelzorgers doen voor bejaarde ouders, zieke broer, invalide buurvrouw in geld moet worden betaald, is Rijswijk failliet. Onze gemeente heeft 9.913 mantelzorgers boven de 18 jaar. Zeg dat een mantelzorger voor 500 euro per maand aan werk doet, dat is dan 5 miljoen euro, dat is meer dan Rijswijk aan onderwijs uitgeeft. Zaterdag 14 november is het vanaf 13.30 uur Dag van de Mantelzorg in Wijkcentrum Stervoorde. Om de Rijswijkse mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Niet alleen in Rijswijk, maar in heel Nederland wordt veel mantelzorg gedaan. Mantelzorgers lopen er niet mee voorop. Ze doen het gewoon. Ook als het hun eigenlijk teveel wordt. Op zaterdag 14 november wordt in Rijswijk stil gestaan bij de landelijke Dag van de Mantelzorg. Rijswijkse mantelzorgers of mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker worden deze dag in het zonnetje gezet. Mensen die voor een zieke en gehandicapte naaste zorgen zijn mantelzorgers.
Mantelzorgers zijn van 13.30 tot 16.30 uur welkom op deze feestelijke middag georganiseerd door Mantelzorg Welzijn Rijswijk. De middag wordt gevierd in Wijkcentrum Stervoorde, dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. Het programma is divers en voor elk wat wils. De middag wordt geopend door wethouder Bjorn Lugthart. Vervolgens is er de mogelijkheid om te kiezen uit drie workshops.

Tijdens de workshop ‘kleur’ vertelt Marion van Oostrum over de impact van kleur. De deelnemers van de workshop krijgen een korte persoonlijke kleurenanalyse. Trias, centrum voor de kunsten, geeft een workshop waarin de beroemde kunstenaar Pablo Picasso als inspiratie dient. Docente Sylvia van der Sluys zal de deelnemers begeleiden in het maken van hun eigen Picasso.

Yogadocente Anita van Oosten zal de deelnemers van de workshop yoga kennis laten maken met yoga. Yoga is het beoefenen van een serie oefeningen voor lichaam en geest, om je energie te laten stromen en je lichamelijke gezondheid te verbeteren. Tijdens de workshops en daarna is er in de grote zaal de mogelijkheid om door cartoonist Phyllis Touw een pretportretje te laten schilderen. Tevens kunt u presentjes kopen op de ‘goede doelen-cadeautjesmarkt’. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke high tea. Het is een middag vol activiteiten, u mag ook gewoon gezellig binnenkomen voor een kop koffie en een praatje met andere mantelzorgers.

Mantelzorgers die tijdens de feestmiddag aanwezig willen zijn, kunnen zich voor 11 november aanmelden bij Saskia Rovers. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-57971060 of via e-mail mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.