Lichten gaan uit in Rijswijk op 24 oktober

Op zaterdag 24 oktober is de elfde editie van ‘de Nacht van de Nacht.’ Tijdens de Nacht van de Nacht worden overal in het land lichten gedoofd. Ook de gemeente Rijswijk doet mee en organiseert samen met de Historische Vereniging Rijswijk om 20 uur een avondrondleiding door Oud-Rijswijk. Ook opent de Sterrenwacht Rijswijk zijn deuren tijdens deze nacht. Tussen 20 uur-22 uur is op de Sterrenwacht aan de Petronella Voûtestraat 389-A de sterrenhemel te bewonderen. Om mee te doen aan de avondrondleiding van ongeveer een uur door Oud-Rijswijk op zaterdag 24 oktober om 20 uur, kunt u zich opgeven viaduurzaamrijswijk@rijswijk.nl. Aanmelden is verplicht (i.v.m. maximale groepsgrootte) en kan tot en met vrijdag 23 oktober. U krijgt op vrijdag 23 oktober een bevestigingsmail met daarin meer informatie.
De landelijke publieksactie ‘Nacht van de Nacht’, een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu, heeft als doel om onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan. Om slimmer en zuiniger met verlichting om te gaan zonder dat de veiligheid in gevaar komt. U kunt ook meedoen aan de actie door de verlichting in en om uw huis uit te zetten of te dimmen. Meer informatie over tips en de landelijke actie is te vinden opwww.nachtvandenacht.nl.
De gemeente Rijswijk werkt graag mee aan deze landelijke actie, omdat deze past binnen het streven naar een duurzame gemeente.