Rijswijkse Peter Gentenaar wint Van Ommerenprijs 2015

Peter Gentenaar, Rijswijkse papierkunstenaar en met zijn vrouw Pat al tientallen jaren nauw betrokken bij de kunst in Rijswijkse, heeft in Pulchry-studio de Van Ommeren de Voogt prijs 2015 gewonnen. Zoals gebruikelijk heeft de Najaarssalon geen vast thema. Alle Pulchri-leden konden werk naar eigen keuze inzenden en meedingen naar de Van Ommeren-De Voogtprijs 2015, die ook dit jaar weer ter beschikking werd gesteld door de Van Ommeren-De Voogt Stichting.
De juryleden van de Van Ommeren de Voogt Prijs waren dit jaar: Bernard van Ommeren, Teun Berserik, Paul van Laere, Martin Koole en waarnemend voorzitter van Pulchri, Frans de Leef hebben dertien kunstenaars geselecteerd die in aanmerking voor de prijs komen.

De Van Ommeren De Voogd Prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro. Ook wordt de winnaaar en de twee genomineerde kunstenaars in 2016 een expositie aan geboden in Pulchry.

Na rijp beraad werden drie genomineerden gekozen: José Krijnen, Peter Gentenaar en Sanne Maes. De Van Ommeren de Voogt Prijs 2015 werd gewonnen door en uitgereikt aan Peter Gentenaar.