Buurtfeest op speeltuin Te Werve Tuin

Speeltuin Te Werve Tuin aan de Idenburglaan hield zondag een buurtfeest in het kader van de nationale burendag. Die was eigenlijk zaterdag al, maar op zondag waren er meer vrijwilligers te vinden om dit evenement in goede banen te leiden. De burendag zorgde ervoor dat veel wijkbewoners met hun kinderen of kleinkinderen naar de speeltuin kwamen. Maar ook bewoners uit de wijk die al lang geen kinderen meer in de speeltuinleeftijd hebben. Zij kwamen langs voor een kopje koffie met iets lekkers erbij of zomaar eens een praatje. Ook wijkwethouder Marloes Borsboom kwam langs in de speeltuin om met de bewoners in gesprek te gaan.
Te Werve Tuin bestaat al sinds 1959. Wat toen begon als een eenvoudige speelplek voor de kinderen is uitgegroeid tot een plaats waar kinderen ongestoord en veilig kunnen spelen.

Maar de speeltuin heeft het niet gemakkelijk momenteel. Het bezoek loopt terug, waardoor ook de inkomsten onder druk staan. Daarnaast is ook het aantal medewerkers de afgelopen tijd sterk gedaald. Hopelijk heeft dit evenement deze mooie speelplek weer wat meer in de belangstelling heeft gebracht. Wie als vrijwilliger wil helpen om de speeltuin open te houden kan zich melden via de website: http://www.sbrm.nu/speeltuin-twt-.html

Bekijk hier de video