Waar halen we straks onze energie vandaan

Het lijkt een mondiaal probleem, onze energievoorziening. Maar als we onze huizen niet meer kunnen verwarmen, als er geen stroom is voor de computers, als de auto’s niet meer rijden. Dan is dat het eind van onze huidige maatschappij. Dat raakt ons allemaal. De PvdA Rijswijk heeft maandagavond 28 september om 20.00 uur een avond georganiseerd met Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland, de echte deskundige Met hem kunnen we praten over de toekomst van onze energievoorziening. Waar halen we straks energie vandaan? Aardbevingen beperken gaswinning in Groningen. Meer gas kopen van Poetin? Boren naar schaliegas? Meer olie importeren uit de Golfstaten? Spotgoedkope kolen importeren uit de VS? Kernenergie? Windmolens? Zonnepanelen? Boren in Alaska? En het klimaat dan?
De PvdA-afdeling Rijswijk houdt regelmatig Feit & Visie-avonden. Daar wordt gepraat over zaken die van groot belang zijn voor iedereen in Rijswijk. Maar waar B&W en de Gemeenteraad géén zeggenschap over hebben. We beginnen steeds met de feiten. Daarna volgt discussie.

Maandag 28 september gaat het over één van de grootste vraagstukken van onze tijd: de energievoorziening. Het klimaat op aarde stelt eisen. De uitstoot van CO2 móet omlaag. Hernieuwbare energie is het toekomstbeeld. Maar hoe komen we daar? Wat doen we in de tussentijd?

Shell en Rijswijk hebben een langdurige en sterke band met elkaar. Wie kent niet Te Werve, lange tijd recreatieoord voor Shell-medewerkers. Het bedrijf heeft ook al meer dan 50 jaar laboratoria en kantoren in Rijswijk. Daar werken zo’n 2.700 personen.

Dick Benschop werkte samen met Joop den Uyl, Wim Kok en Ad Melkert. Hij was staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het Kabinet Kok-II en speelde daarin een belangrijke rol op het gebied van Europese zaken. Sinds 1 mei 2011 is hij de topman van Shell Nederland.

Praat mee als u dit onderwerp belangrijk vindt. Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, Rijswijk. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol = vol.