3000 VIND IK LEUKS VOOR OMROEP RIJSWIJK

Een nieuwe mijlpaal voor Stichting Omroep Rijswijk! Voor bepaald nieuws zouden we het liefst de kalligrafeerpen uit de kast halen. Vandaag beleefde we een moment waar we vaak van hebben gedroomd, maar niet verwacht hadden dat we er zo snel zouden zijn. Onze Facebookpagina heeft de 3000e ‘vind ik leuk’ ontvangen. Na de start van ons nieuwsplatform voor Rijswijk op 1 juli 2015 zijn we met een team van journalisten keihard aan de slag gegaan om het trotse gevoel van Rijswijk te verspreiden via onze media. Radio, TV, Website en Facebook.

Het maken van radio en de daarbij behorende facetten is als een virus. Dat gaat dag en nacht door, net als het nieuws. Door de gigantische opkomst en groei van de nieuwe media is de manier waarop nieuws geconsumeerd wordt voor een groot deel veranderd. Het laatste nieuws komt in veel gevallen het eerst binnen via smartphone of tablet via Facebook of Twitter.

Met een gemiddelde van 10 tot 15 berichten per dag uit Rijswijk mogen we ons nu het grootste online nieuwsplatform van Rijswijk noemen. Berichten die geschreven worden door Omroep Rijswijk bereiken individueel minimaal 3000 mensen. Alle berichten bij elkaar 120.000 tot 140.000 keer gelezen per week door meer dan 22.000 mensen.

Veel nieuwe vrijwilligers
Succes trekt succes aan! Dit feestelijke moment is dan ook nogmaals een bevestiging dat vrijwilligers van ongekende waarde zijn bij een media instelling als Stichting Omroep Rijswijk. Sinds de start van het nieuwsplatform hebben ervaren Rijswijkse mediamakers zich gemeld bij de omroep. In de afgelopen maanden is ons team significant gegroeid met mensen die content maken in de vorm van redactionele artikelen, foto’s en video’s, maar ook radioprogramma’s gericht op de Rijswijkse samenleving. Ons team bestaat ondertussen uit meer dan 30 gepassioneerde vrijwilligers.