Godfried Bomans school naar skate-park W.Churchillaan

“De kinderen van de Godfried Bomansschool zullen terug komen uit delft en na de kerstvakantie hun intrek nemen in een semipermanent schoolgebouw op de locatie van het skate-park aan de Winston Churchilllaan”, vertelt wethouder Nicole Dierdorp, wethouder onderwijs, “Voor 18 december moet dat gereed zijn. We hebben daar nog 13 weken voor.” “Meerdere locaties zijn afgewogen. Uiteindelijk is samen met het schoolbestuur van de Laurentius Stichting gekozen voor de locatie aan de Winston Churchilllaan, waar nu het skate-park gelegen is. Hier kan een veilig en geschikt semi-permanent schoolgebouw gerealiseerd worden met de hoofdingang aan de Treubstraat”, vertelt Nicole.
De Godfried Bomansschool moest na de brand voor een korte periode naar andere locatie uitwijken en is toen naar de Mgr Bekkersschool in Delft gegaan. Deze locatie is uiterlijk tot kerst beschikbaar als tijdelijke locatie.

“Ik ben heel blij dat er zo hard aan oplossingsmogelijkheden is gewerkt, om ervoor te zorgen dat de tijdelijke locatie, binnen de afstand van 1 kilometer van de wijk van de oude locatie en nog voor de kerstvakantie gerealiseerd is. Alle kinderen van de drie door de brand getroffen scholen hebben dan in het nieuwe jaar allemaal een veilig en prettig nieuw onderkomen waar ze voorlopig niet uit hoeven. Totdat er een nieuwe brede school gebouwd is.”