Fit worden, zijn en blijven met aquagym in De Schilp

Iedereen weet dat in het water je makkelijker beweegt door de opwaartse druk van het water. Speciaal voor 55+ers is aquagym een goede manier om fit te blijven zonder blessures op te lopen. Sport- en welzijnscentrum De Schilp aan de Schaapweg 4 is in Rijswijk en dus dichtbij voor een relaxte duik of een intensief uurtje aquasport. Speciaal voor 55+ers die graag fit en gezond blijven worden er ook lessen aquagym gegeven en de cursus ‘Zwemmen met overgewicht’ . Tijdens die lessen aquagym staan samen bewegen, werken aan de conditie én plezier centraal. De afwisselende oefeningen op muziek worden gegeven in warm, ondiep water. U kunt in uw eigen tempo en op uw eigen conditieniveau oefenen, waardoor het een geschikte les is voor iedereen
Zwemmen is een geschikte sport om gewicht te verliezen. De opwaartse druk in water heeft een positieve invloed op de belasting op gewrichten en hierdoor is de kans op blessures kleiner. Ook is er een goede vetverbranding te verkrijgen door zwemtraining en kan met zwemtraining de zuurstofopname getraind worden, wat zich uit in een betere conditie. Naast het zwemmen biedt De Schilp een Vitaliteitstraject aan waarbij de basis wordt gelegd voor een energieker, slanker en gezonder lijf en lichaam.

De zwemcursus ‘Zwemmen met overgewicht’ bestaat uit 18 wekelijkse bijeenkomsten, waarvan 8 bijeenkomsten door voedingscoach Andrea van “Eat to stay fit” verzorgd worden. Geen crashdieet, maar voedings- en gezond lifestyle adviezen voor een gezond lichaam.
Het cursusprogramma bestaat uit een warming-up, conditieonderdeel/duurtraining ( denk hierbij aan banenzwemmen/ aerobic en aquajoggen), een rustonderdeel, een krachtonderdeel en cooling down.

Informatie bij De Schilp Schaapweg 4 2285 SP Rijswijk (070) 336 47 00 deschilp-receptie@optisport.n;