Diederik Jekel (slimste mens) in de Rijswijkse Schouwburg

Wetenschap is overal en we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Ontdek de fascinerende wereld van de wetenschap en krijg antwoord op de grote en kleine vragen van het leven. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel geeft op woensdag 14 oktober in de Rijswijkse Schouwburg een theatercollege waarin hij laat zien hoe interessant en noodzakelijk wetenschap is. Wetenschap uitleggen in begrijpelijke taalHij is als geen ander in staat om bètawetenschappen uit te leggen. Eind 2010 kwam Diederik voor het eerst bij De Wereld Draait Door om daar over de Nobelprijzen te praten. Sindsdien is hij meer dan tien keer geweest en inmiddels de vaste tafelgast als het om wetenschap gaat. Hij schreef vele artikelen voor de wetenschappelijke site Noorderlicht van de VPRO en heeft meerdere televisieprogramma’s gemaakt en gepresenteerd. Waaronder: Met de Kennis van Nu, Huisje Boompje Beestje, NOS Journaal en De Nationale Wetenschapsquiz Junior. Hij heeft tientallen optredens gehad op radio en televisie en daar aan elk mogelijk publiek wetenschap uitgelegd.
Veelzijdige spreker voor breed publiek
Naast zijn werk op tv, radio en internet heeft hij een boek geschreven en tientallen presentaties gegeven. Veelal wetenschappelijke colleges voor een breed publiek op Lowlands, de Museumnacht, TEDxAmsterdam en nog veel meer. Kortom een veelzijdige spreker, dagvoorzitter en presentator die workshops aan tientallen mensen kan geven, maar ook voor een miljoenenpubliek op de televisie.
Wilt u zelf ervaren hoe interessant wetenschap kan zijn? Bestel dan snel uw toegangskaarten bij de Rijswijkse Schouwburg: http://www.rijswijkseschouwburg.nl/programma/2012/In_samenwerking_met_Bibliotheek_aan_de_Vliet/DIEDERIK_JEKEL/
U vindt de Rijswijkse Schouwburg op de Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk.