Rijswijkse 80-plussers gaan samen lunchen

De eenzaamheid is groot onder de 80 plussers. Op zondag 4 oktober organiseren de vrijwilligers van het Ouderenadvies van Welzijn Rijswijk een lunch op locatie. Wat is er leuker dan gezellig met elkaar een broodje te eten en een beetje te kletsen op een mooie en inspirerende locatie? Ouderdom op zich is geen oorzaak van eenzaamheid. Dat eenzaamheid vaker bij senioren voorkomt, komt vooral door het verlies van de partner, het kleiner worden van hun netwerk en het verlies van contacten in de buurt.
Om hun netwerk te vergroten, door de senioren toe te leiden naar activiteiten en door ze te stimuleren om de eigen regie te pakken. Waarom afwachten tot dat er iemand langs komt? Waarom denken dat je tot last bent?

Lunchen of koffie drinken op locatie is een korte activiteit voor 80 plussers welke aansluit op de behoeften van de senioren. Sociaal contact wordt gestimuleerd en geprikkeld door een andere omgeving en nieuwe gezichten. Het Ouderenadvies heeft dit jaar meerdere data gepland voor deze activiteit.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? U kunt Welzijn Rijswijk bereiken via telefoonnummer 070-7579000 of e-mail: ouderenadviseur@welzijn-rijswijk.nl